Vrachtwagenbestuurder opgepakt na botsing met trein in Groningen

Nabij de Nederlandse stad Groningen is een trein in botsing gekomen met een vrachtwagen. De trein is ontspoord en de vrachtwagen gekanteld. Bij het ongeval zijn 18 treinpassagiers gewond geraakt. De vrachtwagenbestuurder is opgepakt en wordt ondervraagd door de politie.

Het ongeval gebeurde rond het middaguur in de gemeente Winsum, even ten noorden van Groningen. De trein botste er met een melktankauto die van een boerenerf kwam afgereden, vermoedelijk bij een onbewaakte spoorwegovergang.

In de trein raakten 18 mensen gewond, de hulpdiensten kwamen dan ook massaal ter plaatse. 11 mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht, de anderen werden ter plaatse verzorgd.

De bestuurder van de vrachtwagen zelf bleef ongedeerd. Hij is intussen opgepakt en wordt ondervraagd door de politie "als verdachte". Specialisten van de politie zijn een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Het is niet de eerste keer dat er op die plaats een ongeval gebeurt. De rest van de dag rijden er geen treinen meer op het traject.

Meest gelezen