Wat als... u net bent vrijgelaten, een auto steelt en motorpech hebt?

Wat zou u doen als u net bent vrijgelaten uit de gevangenis? Een wagen stelen, lijkt niet bepaald een goed idee. Maar wat als die auto dan ook nog eens motorpech heeft? Een man uit Frankrijk toont hoe het niet moet.
(Archieffoto)

Eind vorige week werd in Frankrijk een 19-jarige vrijgelaten uit de gevangenis na een straf van achttien maanden. De man moest zich verplaatsen en besloot dan maar om een auto te stelen van de vereniging die hem zou helpen met zijn re-integratie.

Alles ging goed, tot de auto het plots begaf op de A75 in het Franse departement Aveyron. De jongen aarzelde geen seconde en belde de nationale politie met de vraag om hem te depanneren. 

Eens ter plaatse merkten de agenten vrij snel op dat het om een gestolen auto ging en bovendien bleek de bestuurder ook geen rijbewijs bij zich te hebben. De man werd - opnieuw - gearresteerd en - alweer opnieuw - veroordeeld tot drie maanden.

Meest gelezen