Anke Van Meer wint "De beste podcastwedstrijd" van Radio 1

Anke Van Meer is met haar inzending "Letterbotsingen" de winnaar geworden van "De beste podcastwedstrijd", georganiseerd door Radio 1. Ze maakte een verhaal over iemand met afasie, een taalstoornis die veroorzaakt wordt door een hersenletsel. Juryvoorzitter Lode Roels prees de winnaar: "Anke Van Meer is erin geslaagd om de chaos in een mensenhoofd om te zetten in geluid.

De zoektocht van Radio 1 naar Nederlandstalige audioverhalen startte in maart. Uit de 55 inzendingen koos de jury drie finalisten. In een live uitzending vanop het Zwijgstil luisterfestival in het Brusselse Muntpunt werd Anke Van Meer tot winnaar uitgeroepen. De jury bestond uit VRT-radiomedewerkers en verhalenvertellers: Annick Lesage, Ward Bogaert, Joris Vergeyle, Phillip Heymans, Lode Roels en Ann Lepère. De winnaar mag een podcastreeks maken voor Radio 1.

Juryvoorzitter Lode Roels: ""Letterbotsingen" is het intrigerende verhaal van iemand met afasie, een taalstoornis veroorzaakt door een hersenletsel, waarbij het begrijpen en het uiten van gesproken en geschreven taal gestoord is. In de podcast luisteren we mee in het hoofd van iemand met afasie. Hoe die persoon denkt. Hoe het vooral een rommeltje van woorden is. Anke Van Meer is erin geslaagd om de chaos in een mensenhoofd om te zetten in geluid."

In de uitzending werd meteen ook de tweede reeks van de podcastreeks "Iemand" gelanceerd. Elke aflevering draait rond één persoon met een sterk levensverhaal.

Herbeluister hier de podcast van de winnaar.

Meest gelezen