Carl Devos wordt UGent-ambassadeur in West-Vlaanderen

Professor Politicologie Carl Devos wordt ambassadeur van de universiteit van Gent in West-Vlaanderen. Dat maakt de UGent. Dit ambassadeurschap moet de positie van de Gentse universiteit in West-Vlaanderen nog versterken.

De UGent heeft al drie campussen in West-Vlaanderen: Kortijk, Oostende en Brugge. Heel wat West-Vlamingen trekken op hun beurt naar Gent om in de Oost-Vlaamse hoofdstad te studeren.

De UGent benadrukt met dit ambassadeurschap het belang van de provincie voor de universiteit. "Carl Devos in tal van dossiers het rechtstreekse aanspreekpunt worden en zal als ambassadeur in naam van het bestuur kunnen optreden in West-Vlaanderen", aldus de universiteit.

Devos wordt ook coördinator van een "strategisch langetermijnplan", dat tot stand moet komen in overleg met de politieke en industriële vertegenwoordigers van West-Vlaanderen.

Meest gelezen