Donald Trump heeft ontmoeting met voormalige aartsrivaal Mitt Romney

De verkozen Amerikaanse president Donald Trump heeft een ontmoeting gehad met Mitt Romney. Romney was zelf ook presidentskandidaat voor de Republikeinen en een van de felste tegenstanders van Trump tijdens de verkiezingscampagne.
Trump ontvangt Romney.

Trump ontving Romney in zijn golfclub in New Jersey. Ook de toekomstige vicepresident Mike Pence was aanwezig. Tijdens een  gesprek hebben ze gediscussieerd over een aantal belangrijke buitenlandse kwesties. Geruchten doen de ronde dat Trump Romney in zijn regering wil opnemen als minister van Buitenlandse Zaken.

Na afloop zei Romney dat hij de kans had gehad om met Trump een diepgaand gesprek te hebben over enkele regio's in de wereld waar de Verenigde Staten grote belangen hebben. "Ik waardeer de kans om met de president-elect te spreken en ik kijk uit naar de komende regering", aldus Romney die geen vragen van de pers beantwoordde.

Tijdens de verkiezingscampagne noemde Romney Trump een bedrieger terwijl Trump Romney een mislukkeling noemde en verklaarde dat Romney hem tijdens de verkiezingen van 2012, waarbij hij uiteindelijk het onderspit moest delven tegen Barack Obama, gesmeekt had om hem te steunen.

Wilbur Ross

Trump zal het hele weekend nog een hele reeks andere potentiële kandidaten voor zijn regering ontmoeten. Zo heeft hij morgen een ontmoeting met de miljardair Wilbur Ross, een investeerder die een heel imperium heeft opgebouwd. Een woordvoerder van het  transitieteam van Trump heeft gezegd dat Ross een mogelijke kandidaat is voor de post van minister van Handel. In de verkiezingscampagne steunde Ross eerst Jeb Bush, maar nadien sloot hij zich aan bij het kamp van Trump.

Andere mensen die Trump nog zal ontmoeten zijn de voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, die ook in de running is als minister van Buitenlandse Zaken, Chris Christie, die tot voor kort het transitieteam van Trump leidde en Kris Kobach, die bekend staat om zijn anti-migrantenbeleid.

Meest gelezen