Doodrijder uit Pittem geeft zichzelf aan bij de politie

De jongeman, die gisteren een fietser doodreed in het West-Vlaamse gemeente Pittem en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is zich vandaag zelf gaan aangeven bij de politie. Dat bevestigt het Brugse parket. Hij deed dat bij de politie van Roubaix, in Frankrijk.

De bestuurder is een jongeman van 24. Gisterenvoormiddag haalde de man op de Brugsesteenweg in Pittem een vrachtwagen langs rechts in. Op het fietspad kwam een vrouw van 67 uit de andere richting gereden. Ze werd aangereden en van haar fiets geslingerd. Ze is ter plaatse overleden aan haar verwondingen.

De jongeman vluchtte in eerste instantie weg van de plaats van het ongeval. Hij nam verder op de steenweg een taxi richting Noord-Frankrijk. Via het taxibedrijf kon hij geïdentificeerd worden. Vandaag is hij dan zelf naar de politie gestapt om de feiten aan te geven. Het parket van Brugge vraagt zijn overlevering aan ons land.

Meest gelezen