Groep amokmakers uit vliegtuig gezet in Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem zijn vanmiddag 41 mensen uit een vliegtuig gezet nadat ze zich aan boord hadden misdragen. Het ging om een vlucht van Brussels Airlines met bestemming de Spaanse kuststad Alicante.

De groep van 41 reisde samen. Nadat ze aan boord waren gegaan, begonnen ze amok te maken. Het cabinepersoneel werd bedreigd en er was ook sprake van licht fysiek geweld.

Op het ogenblik dat de piloot naar de startbaan taxiede, besliste de bemanning om terug te keren naar de gate. Daar werd de groep amokmakers door de politie meegenomen voor verhoor. Omdat ook hun bagage uit het vliegtuig moest worden gehaald en de bemanning over de toegestane werkuren dreigde te komen, moest er inderhaast een nieuwe bemanning worden opgetrommeld. Het vliegtuig kon uiteindelijk met bijna drie uur vertraging vertrekken.

Meest gelezen