Mandaat politietopvrouw De Bolle in stilte verlengd

De regering Michel heeft stilzwijgend het mandaat van Catherine De Bolle als hoofd van de federale politie met vijf jaar verlengd. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. De Bolle blijft dus zeker tot 2022 hoofd van alle federale politiediensten.

De beslissing omtrent De Bolle dateert al van eind oktober, na een gunstige evaluatie door zowel de diensten van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) als minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Tot 2022 zal De Bolle de touwtjes bij alle federale politiediensten, van de speciale eenheden tot de scheepvaart- en wegpolitie, stevig in handen houden.

De Bolle (46) is de eerste vrouw aan het hoofd van de federale politie, die zo'n 12.000 medewerkers telt. Ze ging in 2012 in die functie aan de slag, nadat haar voorganger Fernand Koekelberg in opspraak was gekomen en zijn ontslag had gegeven. De Bolle kreeg in 2015 de prijs van Overheidsmanager van het Jaar.

Meest gelezen