Mechelse politie betrapt dronken buschauffeur op schoolronde

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft gisterenmiddag een buschauffeur betrapt met 0,9 promille alcohol in zijn bloed. De man was op weg naar een lagere school om 30 kinderen op te halen. Hij kreeg meteen een rijverbod van zes uur opgelegd.

De politie hield de bus rond 15.15 uur tegen in de Van Hoeystraat in Mechelen. "Tot onze verbazing verspreidde de bestuurder een alcoholgeur. Na een ademanalyse bleek dat hij 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Hij gaf toe dat hij enkele uren daarvoor zeven glazen bier had gedronken. Onze verbazing werd nog groter toen hij zei dat hij 30 kinderen van een lagere school in Mechelen moest ophalen om hen naar huis te vervoeren", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De man kreeg een rijverbod van 6 uur en moest noodgedwongen zijn werkgever verwittigen. Die kon pas na enkele uren een andere chauffeur met een andere bus naar de school sturen. De schooldirectie ving de kinderen intussen op en verwittigde ook hun ouders.

"De betrapte chauffeur deelde ons nog mee dat hij op staande voet ontslagen zou worden", aldus Van de Sande.

Meest gelezen