Soulzangeres Sharon Jones verliest strijd tegen kanker

De Amerikaanse soulzangeres Sharon Jones is op 60-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van pancreaskanker. Dat staat te lezen op haar officiële website.

"We zijn diep bedroefd dat Sharon Jones overleden is na een moedige strijd tegen pancreaskanker. Ze was omringd door haar geliefden, waaronder de Dap-Kings", is de boodschap die te lezen is op haar site.

Jones brak in 2002 door met haar groep Sharon Jones & The Dap-Kings met het album "Dap dippin' with Sharon Jones and the Dap-Kings". In totaal bracht de groep zeven albums uit. Voor hun album "Give the people what they want" uit 2014 werd de band genomineerd voor een Grammy. Haar laatste album "It's a holiday soul party" verscheen in 2015.

In 2013 werd er voor een eerste keer kanker vastgesteld bij Jones. Tijdens de première van haar documentaire "Miss Sharon Jones!" in 2015 onthulde ze dat de kanker was teruggekeerd.

Op Twitter wordt er verslagen gereageerd op haar dood.

Meest gelezen