40.000 kinderen en volwassenen genieten van Kunstendag voor Kinderen

40.000 kinderen en volwassenen hebben het stormachtige weer getrotseerd om deel te nemen aan de Kunstendag voor Kinderen. "Een succes", zegt Vlaams minister van Cultuur en Jeugd Svan Gatz (Open VLD).
Archiefbeeld

Meer dan 175 kunst- en cultuurorganisaties openden vandaag hun deuren om kinderen kennis te laten maken met kunst. Alles samen organiseerden ze zo'n 300 activiteiten. En daar kwam veel volk op af. Cultuurorganisaties melden dat een kwart van de deelnemers "eerste bezoekers" zijn.

Op veel plaatsen kwamen kinderen samen met hun ouders of grootouders kennismaken met kunst. Cultuurcentrum "De Grote Post" in Oostende spreekt van een overrompeling. Kinderen konden genieten van heel uiteenlopende activiteiten. Zo maakten ze samen een tapijt uit stukjes stof in het ModeMuseum in Antwerpen of maakten ze muziek zonder instrumenten bij AMUZ.

"Kinderen en jongeren inspireren en laten kennismaken met kunst en cultuur, dàt was de bedoeling van deze dag", zegt Gatz. Hij ging zelf dit jaar naar de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel, waar hij een slamworkshop bijwoonde en een tentoonstelling van Ingrid Godon bezocht. Het is het eerste jaar dat KVS deelneemt. De nieuwe directeur Michael De Cock zegt dat het Brusselse stadstheater een "plek wil zijn voor alle leeftijden."

Meest gelezen