Al 120 doden bij zwaar treinongeval in India

Bij een ontsporing van een trein met meer dan 500 reizigers in het noorden van India zijn al zeker 120 mensen om het leven gekomen. Er zijn ook zo'n 200 gewonden. Er wordt gevreesd dat het dodental nog voort zal oplopen. Reddingswerkers en vrijwilligers zijn nog druk bezig om inzittenden uit het treinwrak te bevrijden.
AFP or licensors

Het ongeval gebeurde afgelopen nacht, om 3 uur lokale tijd, 22.30 uur Belgische tijd. Bij Purwa, een dorp in de omgeving van de industriestad Kanpur, ontspoorden 14 wagons van een trein. Hoe dit is kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Er zijn zoveel slachtoffers, omdat de meeste passagiers lagen te slapen toen het ongeval gebeurde.

Volgens één van de passagiers reed de trein op normale snelheid, toen hij plots stopte. Toen de trein vervolgens weer vertrok, hoorden de inzittenden dat er iets fout was. Toen ze uit de trein stapten, zagen ze dat er een aantal wagons ontspoord waren.

De Indiase premier Modi liet via Twitter weten dat Suresh Prabhu, de minister voor de Spoorwegen, de situatie opvolgt. Die laatste tweette dat er streng zal worden opgetreden tegen de verantwoordelijken, en dat er een onderzoek wordt gestart naar de oorzaak van de ramp.

Treinongevallen komen regelmatig voor in India, omdat veel van de spoorweginfrastructuur er verouderd is. Desondanks maken dagelijks zo'n 23 miljoen passagiers gebruik van het uitgebreide spoornetwerk in het land.

AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen