Bandleden "The National" lanceren muziekfestival

Twee bandleden van "The National" gaan volgende zomer een eigen festival lanceren in Kopenhagen. "Haven" wil een combinatie van "eten, bier en muzikale experimenten en samenwerkingen" worden. Het festival kan met "The National" alvast een grote naam op de affiche zetten.

Tweelingbroers Aaron en Bryce Dessner, die allebei deel uitmaken van The National, werken samen met de Deense brouwerij Mikkeller en de Deense chef en ondernemer Claus Meyer, bekend als mede-eigenaar van het Deense restaurant Noma. Aaron Dessner legt uit dat hij en zijn broer al jaren de grenzen tussen kunst en muziek opzoeken. "Haven" is voor hen de volgende stap in die richting.

"Ik was onmiddellijk ontroerd door de rauwheid van Refshaleøen en de prachtige uitzichten over de stad. De post-industriële schoonheid en het "eindpunt" deden me denken aan mijn twee favoriete plekken in Brooklyn. Ik begon na te denken hoe we een unieke plek konden creëren voor The National en andere artiesten die we graag zien", zegt hij. 

Het festival gaat door op 11 en 12 augustus 2017 in Kopenhagen. Bryce Dessner is met dit festival niet aan zijn proefstuk toe. In 2006 legde hij mee de basis voor MusicNow. Intussen werkt "The National" ook aan een opvolger voor hun albim "Trouble will find me" uit 2013.

Meest gelezen