Gestrand vrachtschip voor Britse zuidkust in veiligheid gebracht

Het vrachtschip dat water was beginnen maken na een botsing voor de Engelse zuidkust, is in veiligheid gebracht. Een sleepboot heeft het schip, de Saga Sky, naar een veilige ankerplaats geleid in Dungeness, vlakbij de haven van Dover, zo meldt de Britse kustwacht.

Het tweehonderd meter lange vrachtschip was op 5 kilometer van de haven van Dover in aanvaring gekomen met een ander vaartuig, dat geladen was met stenen. Het gebied werd op dat moment getroffen door een herfststorm. Het vrachtschip was daarna afgedreven naar de zandbank Varne en begon water te maken.

Bij de reddingsoperatie die daarop werd gestart, werden 11 van de 23 bemanningsleden met een helikopter van het schip gehaald. De 12 andere opvarenden bleven aan boord om de Saga Sky met de hulp van de sleepboot mee in veiligheid te brengen.

De kustwacht benadrukt dat de reddingsoperatie "extreem uitdagend" was vanwege de moeilijke weersomstandigheden.

De Britse overheid had verschillende waarschuwingen voor overstromingen uitgevaardigd vanwege de storm die het zuidelijke en zuidwestelijke kustgebied in de nacht van zaterdag op zondag trof. Daarbij zijn windsnelheden tot 130 kilometer per uur opgetekend.

 

Containerschepen botsen op de Noordzee

Op de Noordzee zijn om 11 uur vanmorgen twee containerschepen, Berwick en Victoria, met elkaar in aanvaring gekomen. Dat meldt de Nederlandse kustwacht.

De aanvaring vond plaats nabij het ankergebied Schouwenbank. Er zijn geen slachtoffers en er is geen lading overboord geslagen. Ondanks dat ze twee ankers heeft verloren, kon de Victoria haar reis voortzetten.

De Berwick, 19 personen aan boord en varend onder de vlag van de Marshall eilanden, is haar bakboordanker verloren. Daarnaast had het schip ook problemen met de motor, maar die zijn intussen opgelost. Er is alleen nog een reguliere sleepboothulp nodig om de haven binnen te varen.

Meest gelezen