Noorse politie rolt groot pedofilienetwerk op

In Noorwegen is de grootste pedofiliezaak ooit aan het licht gekomen. Meer dan 50 mannen zijn aangehouden. Bij de verdachten zijn ook twee politici. Zij deelden beelden via het diepe web, het clandestiene internet.

De politie maakte op een persconferentie bekend dat ze al ruim een jaar pedofiele netwerken aan het oprollen is. 51 mannen zijn gearresteerd over het hele land. Ze hebben ofwel zelf kinderen misbruikt, of waren actief in pedofiele netwerken op het diepe web,  het clandestiene internet, waar ze versleutelde foto's en video's deelden.

De politie heeft ook een recordhoeveelheid pedofiel beeldmateriaal in beslag genomen. Het gaat over misbruik op kinderen van alle leeftijden, zelfs zuigelingen, aldus de politie.

De verdachten komen uit alle lagen van de bevolking. Er zijn onder meer twee politici, een politieman, een advocaat en een kleuterleider bij. Het is de grootste kindermisbruikzaak ooit in Noorwegen. In een reactie prijst de minister van Justitie het onderzoekswerk van de politie."

Meest gelezen