Facebook gaat nieuw hoofdkantoor openen in Londen

De Amerikaanse technologiereus Facebook gaat in 2017 een nieuw hoofdkantoor openen in Londen en neemt ook 500 extra mensen in dienst. Volgens de Britse directeur van Facebook blijft haar land, ondanks de nakende brexit, een van de beste plaatsen voor een technologiebedrijf.
AFP or licensors

Nicola Mendelsohn, hoofd van Facebook in het Verenigd Koninkrijk, maakte het nieuws bekend tijdens de jaarlijkse conferentie van de Britse werkgeversorganisatie CBI. In Groot-Brittannië werken momenteel 1.000 mensen voor Facebook. Dat aantal zou vanaf 2017 moeten stijgen tot 1.500.

Facebook is overigens niet het enige technologiebedrijf dat resoluut voor het Verenigd Koninkrijk kiest. Vorige week kondigde Google ook al dat het een volledig nieuw kantoor in Londen wil openen. Apple kwam in september met gelijkaardig nieuws naar buiten.