Japan getroffen door zware aardbeving

Het noordoosten van Japan is getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7.3. Er is ook tsunami-alarm afgekondigd. Dat melden de Japanse autoriteiten.
Fukushima

De aardbeving vond dinsdag plaats om 6 uur lokale tijd (21 uur Belgische tijd) voor de kust van Fukushima. De beving werd 240 kilometer verder in Tokio gevoeld.

Een uur na de beving werden golven van een meter hoog waargenomen. De Japanse meteorologische dienst waarschuwt voor golven tot 3 meter hoog. De dienst heeft de mensen aan de kust de raad gegeven te vertrekken.

Voorlopig is er geen weet van schade of gewonden.

Fukushima werd in maart 2011 getroffen door een alles verwoestende aardbeving en tsunami. De aardbeving met een kracht van 8.9 op de Schaal van Richter vond plaats voor de kust. Volgens de autoriteiten zijn er officieel 15.884 doden geteld. Ruim 2.000 mensen worden nog altijd vermist. Zo'n 470.000 mensen moesten worden geëvacueerd.