Na Apple en Google breidt ook Facebook uit in Londen

Het Amerikaanse technologiebedrijf Facebook gaat een nieuw hoofdkwartier openen in Londen en daar 500 extra personeelsleden aanwerven. Facebook volgt zo het voorbeeld van concurrenten Apple en Google, die ook extra investeren in Groot-Brittannië, ondanks de brexit.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

De brexit loert om de hoek, maar dat zal de grote Amerikaanse technologiebedrijven worst wezen. Google en Apple maakten al grootse plannen bekend in Groot-Brittannië en daar komt nu ook Facebook bij. "Groot-Brittannië blijft één van de beste plaatsen voor een technologiebedrijf", klinkt het.

In september was het Apple dat als eerste van de grote jongens bekendmaakte dat het extra zou investeren in Groot-Brittannië. In 2021 wil Apple zijn intrek nemen in een gigantische, voormalige energiecentrale. Dat zou het nieuwe Londense hoofdkwartier worden.

Concurrent Google maakte vorige week pas bekend dat het extra investeert in Londen. Er komt een nieuwe vestiging en er zouden tot 3.000 nieuwe jobs kunnen bijkomen. Bronnen bij Google lieten wel uitschijnen dat strengere maatregelen tegen geschoolde migranten sommige investeringen zouden kunnen bedreigen.

Facebook is dus de volgende in het rijtje. Het bedrijf uit Californië zal in 2017 een nieuw hoofdkwartier openen in Londen en het personeelsbestand gaat van 1.000 naar 1.500 mensen.