Paus geeft priesters toestemming om vergeving te schenken bij abortus

Paus Franciscus heeft de toestemming gegeven aan alle Rooms-katholieke priesters om vergiffenis te schenken voor de "zware zonde" die vrouwen begaan, wanneer ze abortus plegen. Die macht was tot nu toe enkel voorbehouden voor bisschoppen en speciale biechtvaders.
AFP or licensors

De verklaring van paus Franciscus kwam er bij de afsluiting van het Jubileumjaar van de Barmhartigheid afgelopen zondag. Ter gelegenheid van dat heilige jaar, had hij de regels omtrent vergiffenis bij abortus al versoepeld, maar die zullen nu dus ook na de afsluiting blijven gelden.

Paus Franciscus schrijft dat er "geen enkele zonde is die Gods genade niet kan wegvegen, als de zondaar berouw toont." Toch benadrukt Franciscus dat abortus nog steeds een "zware zonde blijft, aangezien het een einde maakt aan een onschuldig leven."