Presentatoren en Green Day spotten met Trump op American Music Awards

Op de uitreiking van de American Music Awards in Los Angeles ging het gisteren niet enkel over muziek, daar zorgden presentatoren Gigi Hadid en Jay Pharaoah wel voor. Het duo trapte de plechtigheid op gang met een kleine act, een nabootsing van het echtpaar Donald en Melania Trump. Ook de punkrockband Green Day liet niet na om de politieke ideeën van Trump te hekelen.
Invision

"Ik heb hier de hele de week aan gewerkt, Jay. Dit ben ik als Melania Trump. Ik moet wel het juiste gezicht opzetten." Terwijl Hadid een geposeerd pruilmondje trok draaide ze zich naar de camera en zei dan met een zwaar Oost-Europees accent: "Ik hou van mijn man, president Barack Obama en onze kinderen, Sacha en Malia."

Een verwijzing naar de niet als erg groot ingeschatte intellectuele capaciteiten van fotomodel Melania, maar ongetwijfeld ook een steek naar Melania voor het schaamteloos kopiëren van een oude speech van Michelle Obama.

"Dat was als twee druppels water", riep een uitgelaten Pharoah. Ook hij waagde hij zich even later zelf ook aan een Trump-imitatie. "Ik hou van Bruno Mars. Ik weet niet welke huidskleur hij heeft, dus ik kan hem niet deporteren. Hij ziet eruit als Mowgli uit "Jungle Book"."

"Luister, ik hou van "Uptown funk". Het gaat helemaal over mij. Het heette eigenlijk "Uptown Trump". I'm gonna funk this country up, bigly." Bigly bestaat niet als adverbium, tenzij in het woordenboek van Trump die het woord al herhaaldelijk in toespraken gebruikte.

Het publiek in de zaal kon de grapjes duidelijk wel smaken, maar de reacties op de sociale media waren minder positief. Hadid kreeg op Twitter te horen dat ze "racistisch" en "onrespectvol" was en maar beter fotomodel kan blijven.

Invision

"No Trump, no KKK, no fascist USA"

Ook Green Day, dat vorige week tijdens de Grammy's al uithaalde naar Trump, herhaalde zijn kritiek. Tijdens het spelen van hun recente single "Bang Bang" week zanger Billie Joe Armstrong af van het refrein en begon "No Trump, no KKK, no fascist USA" te scanderen.

Amstrong verwees in recente radio-interviews in Groot-Brittannië ook al naar Trump als een fascist. De Californische punkrockers waren overigens wel de enige artiesten die tijdens het drie uur durende spektakel uithaalden naar de toekomstige president van de Verenigde Staten.

Meest gelezen