Van Grieken: "Ik merk dat er een eerste stap is gezet"

Voorzitter Tom Van Grieken van Vlaams Belang is tevreden met de excuses die Filip Dewinter in "Terzake" heeft gemaakt over "de foute perceptie" van zijn reis naar Griekenland. "Dat is een stap in de goede richting", zegt Van Grieken in "De afspraak".

"Indien er een perceptieprobleem ontstaan is en ik daar de aanleiding van ben, dan wil ik mij daarvoor verontschuldigen, maar ik verontschuldig mij niet voor de reis die ik gemaakt heb omdat ik op een democratische manier mij informeer bij al diegenen die democratisch verkozen zijn", zei Dewinter in "Terzake".

"Dat is al een stap in de goede richting", zegt Van Grieken. "Ter plekke de stand van zaken opmeten is een goede zaak, maar ondanks het feit dat ik hem had verboden om te spreken voor Gouden Dageraad heeft hij dat toch gedaan. Er is een perceptieprobleem gecreëerd en ik hoop dat dat zo snel mogelijk uit de wereld is. We gaan nu praten met elkaar en tegen de partijraad gaan we een uitkomst hebben."

Het gaat goed met de partij, maar we moeten er absoluut voor oppassen dat er geen perceptieprobleem ontstaat, als zouden wij banden hebben met Gouden Dageraad. "Poltiiek is een teamsport, ieder heeft zijn eigen rol te vervullen en er moeten afspraken gemaakt worden en die afspraken moeten nagekomen worden. En us politiek buitenlandse contacten die moeten eerst voorgelegd worden aan het partijbestuur of aan de voorzitter".

"Dit was een zeer duidelijke en laatste waarschuwing, maar ik heb geen glazen bol. Ik weet niet wat Filip in de toekomst nog gaat doen. Als dat nog eens gebeurt, dan moet het partijbestuur bijeen komen en moeten we dat ernstig bespreken", zegt Van Grieken. "Dit was een rode lijn die is overschreden."

Meest gelezen