Wat is er aan de hand met Kanye West?

Kanye West blijft ophef veroorzaken. Enkele dagen nadat hij zijn fans tijdens een concert verteld had dat hij voor Donald Trump zou hebben gestemd, stak hij tijdens een ander concert een nieuwe (politieke) tirade af. Daarin moesten onder meer Beyoncé, Hillary Clinton en de media het ontgelden. Nadat hij zijn hart gelucht had, legde West het concert stil. Gisteren dan liet zijn management weten dat ook het concert dat gisterenavond in LA had moeten plaatsvinden, niet zou doorgaan.
Archieffoto

West gaf eerder van de week toe dat als hij zou gestemd hebben, hij zijn stem aan Trump zou hebben gegeven. Zijn fans reageerden met boegeroep.

Zaterdag bleek dat West nog veel meer op zijn lever heeft. Hij kondigde aan dat hij nog wat wou doorbomen over Trump en begon daarop aan een minutenlange tirade. West zei dat hij gekwetst was omdat hij gehoord had dat Beyoncé niet wou optreden op de MTV Music Awards tenzij zij en niet hij de prijs van video van het jaar zou winnen. Hij riep Beyoncé's man, Jay Z om hem op te bellen en met hem te praten "als een man".

"Gevoelens zijn belangrijk, bro"

Hij spuwde ook zijn gal over de radiostations die volgens hem altijd maar dezelfde muziek draaien en haalde ten slotte ook uit naar Hillary Clinton. "Het is een nieuwe wereld, Hillary Clinton, het is een nieuwe wereld. Gevoelens zijn belangrijk. Want weet je wat? Iedereen in middle America had bepaalde gevoelens en ze hebben jou getoond hoe ze zich voelen. Gevoelens zijn belangrijk, bro."

"Ik ben hier om dingen te veranderen. En de dingen zullen niet veranderen tenzij mensen hun eigen leugens erkennen. Ik heb de inzichten, bro. Ik ben ermee gezegend. Ik ga de dingen niet altijd juist verwoorden, maar ik ga wel zeggen hoe ik me voel." Daarna liet hij zijn micro vallen en verdween van het podium.

Nood aan rust

Het publiek kon de ongevraagde politieke preek en het stilleggen van de show niet smaken. In de zaal klonk minutenlang boegeroep en op Twitter regende het commentaren. Een boze fan liet weten dat hij iedereen een goeie avond wenste "behalve Kanye West". Veel fans lieten ook weten dat ze hun geld terug willen.

West brak vorige maand ook al plots een concert af nadat zijn vrouw Kim Kardashian was overvallen in Parijs. Volgens de showbizzsite TMZ heeft West nood aan rust om zijn persoonlijke problemen op te lossen.