Zes Belgen opgepakt die politie in Monaco zouden hebben omgekocht

Bij huiszoekingen in Brussel, Knokke-Heist en de buurt van Namen zijn zes mensen opgepakt voor omkoping van politieambtenaren in Monaco. Ze zouden de politie hebben omgekocht om een verblijfskaart te verkrijgen in Monaco, terwijl ze eigenlijk gewoon in België verbleven.

Het gerecht van Monaco bracht het federaal parket begin deze maand op de hoogte van de zaak. Een gepensioneerde agent en twee agenten van het prinsdom en belastingparadijs worden verdacht van passieve corruptie.

De gepensioneerde agent zou met de hulp van twee andere agenten 12 Belgen, allen lid van dezelfde familie, aan een verblijfskaart hebben geholpen. De Belgen zouden de agenten jaarlijks een som geld hebben betaald. De Belgen huurden een appartement in Monaco, maar daar verbleven ze zelf niet.

De negen huiszoekingen vonden op bevel van de Brusselse onderzoeksrechter plaats in Knokke-Heist, Brussel en de buurt van Namen. Zes mensen werden meegenomen voor verhoor. De onderzoeksrechter zal later beslissen of ze in de cel moeten blijven.