"Funny, because it’s true"

Twee dagen. Meer hadden Japanse wegenwerkers vorige week niet nodig om een gigantisch zinkgat in de Japanse stad Fukuoka op te vullen en het kruispunt, dat door het gat verdwenen was, te herstellen. Van efficiëntie gesproken, want de herstelling hield ook onder meer in dat de rioolbuizen moesten gerepareerd worden, dat de grond sterker moest gemaakt worden en dat de verkeerslichten moesten vervangen worden. En intussen staat het Justitiepaleis in Brussel al 30 jaar in de steigers. Daar mag op Twitter wel mee gelachen worden.

Dat gebeurt door beide -zinkgat en Justitiepaleis- fotogewijs te vergelijken en daarbij de herstelling van het zinkgat in Fukuoka zelfs nog ruimer in te schatten dan in werkelijkheid gebeurd is. Maar het Justitiepaleis, dat staat dus al vanaf 1986 in de steigers:

“De kern van het probleem is een gebrek aan visie over de toekomst van het gebouw,” zei Jos Vandenbreeden van de Poelaertstichting (Het gerechtsgebouw is van de hand van architect Joseph Poelaert, nvdr) onlangs op nieuwswebsite BRUZZ, “Dat twee ministers verantwoordelijk zijn, helpt de zaak ook niet vooruit.”