"Oververmoeide" Kanye West annuleert tournee

De Amerikaanse rapper Kanye West zal dit jaar niet meer optreden. Live Nation kondigt aan dat de "oververmoeide" muzikant de nog geplande concerten in Noord-Amerika dit jaar schrapt. Alle verkochte tickets worden terugbetaald. De woordvoerder van Kanye West bevestigt in The New York Times dat de muzikant is opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles.

De Amerikaanse rapper Kanye West is de voorbije dagen enkele keren door het lint gegaan. Hij stak tijdens een concert een scheldtirade af en zondagavond legde hij een concert stil.

Zijn concertpromotor Live Nation heeft nu gemeld dat de rapper te kampen heeft met oververmoeidheid en dat al zijn nog geplande concerten dit jaar geannuleerd worden. Tot eind dit jaar stonden nog een vijftiental concerten gepland in Noord-Amerika.

In de Amerikaanse media wordt gemeld dat Kanye West maandag gedwongen zou zijn opgenomen in het ziekenhuis. De woordvoerder van de muzikant ontkent dat in een reactie in The New York Times. "Kanye West heeft zich gewillig laten opnemen in het ziekenhuis", klinkt het.

De schoonmoeder van Kanye West, Kris Jenner, reageerde gisterenavond op het nieuws. "Kanye West is uitgeput. Hij is gewoon heel vermoeid. Zijn tournee heeft hem gesloopt en hij moet rust nemen nu", klonk het.