"Weet je wie stout is? Hillary Clinton"

In de VS dagen ze intussen weer op: de kerstmannen die in grote winkelcentra bezoekers animeren, met het oog op de komende kerstperiode. En dus mocht ook een 10-jarig meisje op de schoot bij de kerstman in het Seminole Towne Center in Sanford, Florida. Maar om het onderscheid te duiden tussen brave en stoute kinderen, gaf hij een voorbeeld dat de moeder van het kind niet wist te appreciëren. En dus mocht de kerstman zijn boeltje pakken.

De moeder uit Oviedo deed het verhaal aan de plaatselijke nieuwswebsite Click Orlando: "Nadat mijn dochter de kerstman verteld had wat ze graag voor Kerstmis zou hebben, vertelde hij haar dat zij zich bevond op de lijst met de brave kinderen. Hij voegde eraan toe: "En weet je wie op mijn lijst met stouteriken staat? Hillary Clinton!" Daarna lachte hij."

De vrouw contacteerde de staf van het winkelcentrum, waardoor de kerstman onmiddellijk gevraagd werd om het pand te verlaten. "Want", aldus het winkelcentrum, "het zou niet mogen dat een kind in de war geraakt door een politiek statement, zeker niet van iemand zoals de kerstman."

"We hebben ons verontschuldigd bij de betreffende familie en aan onze medewerker, die dus kerstman was, de raad gegeven om zich te laten begeleiden door onze human resources-afdeling", aldus een woordvoerder van het bedrijf dat kerstmannen aan winkelcentra verhuurt.

"Hij zal daarna op een andere locatie ingezet worden, nadat hij bijkomende training gekregen heeft, zodat hij zijn taak als kerstman naar behoren kan uitvoeren. De kerstman is immers een universeel symbool voor vrede, plezier en welwillendheid."