Blanche vertegenwoordigt België op het Eurovisiesongfestival

De jonge Brusselse Ellie Delvaux gaat ons land in mei volgend jaar vertegenwoordigen op de 62e editie van het Eurovisiesongfestival onder haar artiestennaam Blanche. Dat meldt de RTBF.

De 16-jarige Ellie Delvaux deed al eerder mee aan het vijfde seizoen van "The voice Belgique", waar ze indruk maakte met haar doordringende stem en met haar ontroerende optredens. Momenteel heeft ze een platencontract bij Pierre Dumoulin en werkt ze aan haar debuutalbum. Ze heeft haar nummer ook samen met Dumoulin, zanger van de Luikse band Roscoe, gecomponeerd.

Delvaux zelf ziet alleen maar positieve kanten aan haar deelname: "Dit avontuur is een unieke en verrijkende ervaring, waar ik heel erg naar uitkijk." Dat er in mei wereldwijd zo'n 204 miljoen mensen voor de buis zullen zitten om naar haar optreden te kijken, schrikt haar niet af. "Dat zoveel mensen, allemaal met een verschillende achtergrond en cultuur, naar mij zullen kijken, is vreemd... en spannend tegelijk."

Elk jaar kiezen de RTBF en de VRT afwisselend de artiest die België zal vertegenwoordigen op Eurovisie. Het was dit jaar de beurt aan RTBF om een opvolger voor Laura Tesoro te kiezen, die vorig jaar met het nummer "What's the pressure" op een tiende plaats eindigde. De vorige kandidaat van RTBF, Loïc Nottet, werd in 2015 vierde op het Eurosongfestival. VRT-journalist en Songfestivalkenner André Vermeulen: "Net als de twee vorige kandidaten van RTBF, komt ook Ellie Delvaux uit "The voice". RTBF volgt de wedstrijd en onthoudt kandidaten die meer in hun mars hebben. Dat is al twee keer goed gelukt, zeker Loïc Nottet scheerde hoge toppen met zijn vierde plaats."

De 62e editie van het festival vindt plaats in de Oekraïense hoofdstad Kiev, nadat zangeres Jamala de liedjeswedstrijd vorig jaar gewonnen had.