Brussel stelde geen experten aan voor toewijzing Koninklijk Circus

Op de Brusselse gemeenteraad is het college ondervraagd over het toewijzingsproces van de uitbating van Koninklijk Circus aan Brussels Expo. De Brusselse schepen Philippe Close (PS) is voorzitter van Brussels Expo. De schepen van Huisvesting Mohamed Ouriaghli (PS) meldt dat het college geen jury van experten heeft aangesteld voor de toewijzing van de concessie van het Koninklijk Circus.

De openbare aanbesteding voor het Koninklijk Circus werd net voor de zomer gelanceerd en toen vroegen verschillende oppositieleden al dat er een onafhankelijke jury van experten zou komen voor de toewijzing.

"Wij hebben beslist om geen jury van experten aan te stellen om de voorstellen te bestuderen. Het is de Grondregie van de Stad Brussel die de kandidaturen heeft bestudeerd en de winnaar heeft gekozen. Net zoals ze dat eerder ook al deden voor het Brusselse casino", vertelde schepen Ouriaghli.

Er kwam al veel kritiek op de aanstelling van Brussels Expo als uitbater van het Koninklijk Circus. Dat haalde het van het Sportpaleis Antwerpen. De gemeenteraad stemt vanavond nog over de toewijzing, maar dat lijkt een formaliteit.

Vorige week organiseerde Brussels Expo namelijk al een persconferentie waarop het zijn intenties voor het Koninklijk Circus voorstelde in vijftig kernacties. De Brusselse Botanique liet al weten dat het mogelijk in beroep gaat tegen de beslissing.