Eén jaar cel voor vrouw die loog over slachtofferschap aanslagen Parijs

In Frankrijk is een 24-jarige vrouw veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van één jaar, omdat ze had beweerd een slachtoffer te zijn van de aanslagen op 13 november in Parijs. Ze werd door de correctionele rechtbank in Versailles schuldig bevonden aan "vervalsing" en "fraude". De vrouw is het fonds voor terreurslachtoffers ook één symbolische euro verschuldigd.

De 24-jarige werkloze moeder, ging zich op 22 december in een politiecommissariaat in Parijs aanmelden als slachtoffer van de aanslagen van 13 november. Ze had een draagdoek aan, omdat ze een "ernstige wonde aan de arm" zou hebben overgehouden door de aanslag op de bar Le Carillon.

Daarnaast gaf ze ook een medisch certificaat af waaruit bleek dat ze een huidtransplantatie had moeten ondergaan, ze toonde een foto van haar gewonde arm en ze gaf ook aan dat ze op die bewuste avond haar gsm, kredietkaart en enkele andere persoonlijke bezittingen was verloren.

De vrouw had echter gezegd dat ze haar wonden had opgelopen bij een explosie, terwijl het terras van Le Carillon met machinegeweren werd aangevallen. De politie nam daarom contact op met de antiterrorismedienst van de politie, die op vele "onregelmatigheden" wees in het verhaal en de bewijsstukken van de vrouw.

Toen de politie contact opnam met de dokter die het medische attest had afgeleverd, bleek die van niets te weten. Daarnaast bleek de foto van de gewonde arm simpelweg terug te vinden op het internet. De politie confronteerde de vrouw daarop met hun vaststellingen, waarna ze bekende gelogen te hebben. Daarop werd ze in voorhechtenis geplaatst. Nu kijkt ze aan tegen een celstraf van een jaar.