Graspop heeft met Rammstein een eerste grote klepper beet

Rammstein is de eerste naam op de affiche van Graspop Metal Meeting. De Duitse metalband zal de eerste avond, vrijdag 16 juni 2017, afsluiten. Het festival vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni in Dessel.

Twee dagen voor de ticketverkoop start, lost Graspop zijn eerste naam. Rammstein speelt op de openingsdag van het festival op vrijdag 16 juni. Het wordt het enige optreden van Rammstein in de Benelux. De band van frontman Till Lindemann scoorde met hit als "Sonne", "Ich will" en "Feuer Frei", maar is minstens even bekend voor zijn spectaculaire shows met vuurwerk, kostuumwissels en theatrale acts.

Het zal de eerste keer zijn dat de groep op Graspop optreedt. Vorige zomer stond de band nog op de wei van Rock Werchter. "Rammstein staat al zéér lang op onze verlanglijst en eindelijk is het zover", laat de organisatie van het festival weten. "Shockerende circusact, intimiderende volksmennerij of hilarische parodie: een concert van Rammstein heeft vele gezichten. Eén ding is zeker: we kunnen hier in Dessel amper wachten tot 16 juni om deze meesters van de Tanzmetall te verwelkomen."

De ticketverkoop gaat van start op donderdag 24 november om 10 uur. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.