Ierse schrijver William Trevor (88) overleden

De Ierse schrijver William Trevor is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in zijn slaap in zijn huis in Devon in Engeland. De schrijver van onder meer "Fools of fortune" en "Felicia's journey" werd jarenlang getipt als laureaat van de Nobelprijs voor de Literatuur.
AP2002

De Ierse schrijver William Trevor is in de nacht van zondag op maandag overleden in zijn slaap in zijn huis in Devon in Engeland. Trevor is een van de meest gelauwerde schrijvers en toneelauteurs van de voorbije halve eeuw.

De schrijver debuteerde eind de jaren 50 op 30-jarige leeftijd met de lauw ontvangen roman "A standard of behaviour". Zes jaar later in 1964 brak hij door met "The old boys" en besliste de auteur om zich volledig op zijn schrijverschap te richten.

De boeken van William Trevor waren een groot succes bij critici en het grote publiek. Hij schreef onder meer "Fools of fortune", "Two lives", "Felicia's journey", "The story of Lucy Gault en "Love and summer". Trevor werd drie keer gelauwerd met de Whitebread Prize en was vijf keer genomineerd voor de Booker Prize. Hij werd dikwijls vernoemd als een van de kanshebbers op de Nobelprijs voor literatuur.

De in Cork in Ierland geboren Trevor woonde sinds de jaren 50 met zijn vrouw en zijn gezin in Devon in het zuiden van Engeland. In 2002 werd hij geridderd door koningin Elisabeth.