Informatielek kasteelmoord breekt Peter Gyselbrecht zuur op

In de zaak van de kasteelmoord is Peter Gyselbrecht aangehouden. De schoonbroer van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens was opgepakt omdat hij geheime informatie uit het onderzoek zou hebben gelekt.
Foto Kurt
Peter Gyselbrecht in 2012.

Afgelopen donderdag heeft "Terzake" uitgepakt met telefoongesprekken waaruit moet blijken dat de familie van Stijn Saelens contact heeft gezocht met magistraten van het parket van Brugge en zo het onderzoek mogelijk heeft beïnvloed.

Gisteren heeft Peter Gyselbrecht in een persbericht bekend dat hij de bewuste telefoongesprekken heeft gelekt. Hierop heeft de politie hem opgepakt en de hele nacht ondervraagd. Informatie uit een onderzoek lekken is immers strafbaar.

Vanavond heeft de onderzoeksrechter beslist dat de schoonbroer van Saelens wordt aangehouden. Hij was de enige van de vijf verdachten in deze zaak die nog op vrije voeten was.

Los van de aanhouding van Gyselbrecht blijft het afwachten of de moordzaak voor de correctionele rechtbank komt, dan wel voor het hof van assisen. Hierover neemt de raadkamer van Brugge donderdag een beslissing.