James Corden presenteert de Grammy Awards

De Britse acteur en komiek James Corden presenteert de Grammy Awards. Daarmee volgt hij rapper LL Cool J op die de show sinds 2011 presenteerde. Corden zegt zelf "erg vereerd" te zijn.

Corden, presentator van The Late Night Show, maakt het laatste jaar furore met zijn Carpool Karaoke. Dat is een onderdeel van zijn show, waarin hij in de auto karaoke doet met sterren als Adele, Lady Gaga of Michelle Obama. Hij zegt erg vereerd te zijn met de opdracht: "Het is de grootste, meest prestigieuze show in de muziekwereld en ik ben erg gelukkig dat ik deel mag uitmaken van zo'n ongelooflijke nacht." Het is overigens niet zijn debuut als presentator van muziekawards. Hij presenteerde van 2011 tot 2014 de Brit Awards en eerder dit jaar presenteerde hij ook de Tony Awards. 

Organisator Neil Portnow van de Recording Academy verklaart de keuze voor Corden: "Met de erfenis van LL Cool J heeft hij grote schoenen te vullen, maar James Cordon is een indrukwekkende, dynamische showman, die volgens ons perfect is om de Grammy Awards te presenteren."

De Grammy Awards gelden als een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld, vergelijkbaar met de Oscars. Ze worden volgend jaar uitgereikt op 12 februari in Los Angeles. Op 6 december worden de genomineerden bekendgemaakt. Verwacht wordt dat Beyoncé, Drake en David Bowie meerdere nominaties binnenrijven.