Lut en Lieve verzamelen meeste rieken en vorken in "Het goeie leven"

Zussen Lut en Lieve mogen zich de meesterkwekers van "Het goeie leven" noemen. De laatste aflevering stond helemaal in teken van de winter met de pompoen als groente en hutsepot - liefst op grootmoeders of -vaders wijze - als gerecht van de week.

"De natuur gaat in rust, de mensen gaan in rust en het is goed geweest: het seizoen zit erop." Zo opent Wim Lybaert de laatste aflevering van het eerste seizoen van "Het goeie leven". De winter staat voor de deur, maar eerst moeten er nog pompoenen geoogst worden. De laatste groente van het seizoen, "de conservenblikken uit de natuur", zoals Lybaert het zo mooi verwoordt.

De zes duo's trekken een laatste keer naar hun lapje grond om hun pompoenen in alle mogelijk vormen, maten en kleuren te oogsten. De commentaar van zussen Lut en Lieve: "Die pompoenen zijn echt vreselijk goed gelukt". Alsof ze het voorspellen, winnen de twee zussen de laatste riek voor de beste pompoenkweker en komen zo op gelijke hoogte met duo Paul en Elise. Elk hebben ze nu twee gekruiste rieken en vorken. De hutsepot zal uitsluitsel brengen.

En de winterklassieker onder de gerechten brengt uitsluitsel. Lut en Lieve kronen zich met hun hutsepot tot meesters van de kweek- en kookmarathon en rijven maar liefst drie gekruiste vorken en rieken binnen. Als prijs mogen de zussen één van de zelfgekweekte varkens mee naar huis nemen.

Lees verder onder de afbeelding.

Bedolven onder de lovende woorden

Net als de voorbije weken werd "Het goeie leven" weer bedolven onder de lovende tweets en commentaren. "Filosoferen over hutsepot. Hoe goei kan het leven zijn". Of nog: "Ik kan het niet helpen, elke aflevering opnieuw zat ik met een krop in mijn keel naar #hetgoeieleven te kijken. Schonere tv bestaat er niet", aldus een van de vele tweets.

Lees verder onder de afbeeldingen.

De voorbije weken raakte het programma duidelijk een gevoelige snaar bij veel kijkers, wat ook duidelijk te merken was in de kijkcijfers die week na week hoge toppen scheerden. Toch komt er in 2017 geen tweede reeks. "De productie vergt 15 maanden en dan hadden we in juli al moeten beginnen. Dan heb je overlap", vertelde de presentator vorige week aan onze redactie. Toch wordt een tweede reeks niet uitgesloten. Iets waar de kijkers alvast niet rouwig om zouden zijn.