Pas donderdag wordt duidelijk of kasteelmoord naar assisen gaat of niet

De raadkamer van Brugge heeft nog geen beslissing genomen over de vraag of de verdachten in de kasteelmoord een assisenproces krijgen of niet. De beslissing daarover zal pas donderdag vallen.

Vanmorgen hebben alle partijen gepleit over hoe die zaak moet worden voortgezet. Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge zou de vijf verdachten voor de correctionele rechtbank willen brengen voor de moord op Stijn Saelens. De verdediging stuurt aan op een proces voor het hof van assisen.

"Assisen biedt de meeste waarborgen, onder andere met betrekking tot het oproepen van getuigen. We hebben de mogelijkheid om de meeste getuigen te verhoren, wat bij een correctionele rechtszaak niet het geval is", zegt Kris Vincke, advocaat van Pierre Serry, de man die door de vermeende opdrachtgever André Gyselbrecht als tussenpersoon zou zijn ingeschakeld. 

Over de inhoud van de debatten in de raadkamer mogen de advocaten van hun stafhouders geen verklaringen afleggen.

Meest gelezen