Piloten Lufthansa staken morgen voor de 14e keer in 2 jaar

Het Duitse luchtverkeer zal morgen veel hinder ondervinden door een staking van de piloten van Lufthansa. Bijna 900 van de 3.000 vluchten worden geschrapt. Ook vanuit Brussels Airport wordt een tiental vluchten geannuleerd.

De piloten liggen al twee jaar in de clinch met de directie van de Duitse luchtvaartmaatschappij. Ze raken het niet eens over de lonen, de pensioenen en over de plannen die Lufthansa heeft met zijn lagekostenmaatschappij Eurowings. De staking van morgen is al de veertiende sinds 2014.

Morgen zullen zowel vluchten binnen Europa als naar verdere bestemmingen door de actie worden geraakt. Lufthansa zegt dat het alles zal doen om de passagiers te informeren en indien mogelijk vluchten om te boeken naar andere luchtvaartmaatschappijen.