Vlaming deelt filmset in Colombia met Penélope Cruz

Penélope Cruz, Javier Bardem en Peter Sarsgaard: dat is de topcast van de film "Escobar" die volgend jaar uitkomt. De film krijgt nu ook een heel klein Vlaams tintje want de Vlaming Matthias Bots werd in een Colombiaans hostel uitgekozen om te figureren in de film. "Een once in a lifetime experience", zo glundert hij zelf.

Minstens zes maanden rondtrekken in Zuid-Amerika. Dat was het plan van Matthias Bots (25) uit Hasselt na het behalen van zijn masterdiploma. Zijn eerste bestemming werd vorige week bereikt: de Colombiaanse hoofdstad Bogota. En daar lijkt hij vanwege een opkomende filmcarrière even langer halt te houden dan gepland.

Op dag drie van zijn verblijf werd hij namelijk bij het ontbijt aangesproken door een Colombiaanse vrouw die twee mannen zocht die zich binnen de dertig minuten naar de set van een Hollywoodproductie konden begeven. "Caine, een Australiër die ik net had ontmoet en ikzelf hadden nog geen plannen voor die dag dus we gingen met veel plezier mee."

Glimlach

De Hollywoodproductie waarover het bleek te gaan was "Escobar". "De film gaat over een journaliste die een romantische relatie aangaat met Pablo Escobar, de beruchte Colombiaanse drugsbaron. De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Javier Bardem, Penélope Cruz en Peter Sarsgaard."

Met een keurig maatpak en een frisse snit mocht Matthias aan hun zijde figureren als Amerikaanse ambassademedewerker. Zo kwam hij onder meer in een "duo"-scène met Sarsgaard te staan. "Ik moest heen en weer door het kantoor lopen. De scène moest ik een vijftal keer opnieuw doen. Toen ik recht in de ogen van Sarsgaard keek vond ik er niets beter op dan heel breed te glimlachen. Gelukkig werd mijn glimlach ook beantwoord met een brede glimlach." Penelope Cruz zat intussen in een aanpalend salon.

Op zijn tweede draaidag greep Matthias naast enkele lijnen tekst. "Kort nadat ik mijn kostuum had aangedaan, werd ik weer weggehaald. Spijtig vond ik dat. Film is echt wel mijn ding." Ze mogen hem dan zeker nog eens opbellen, ook voor taken bij de filmproductie. "Ik zou zeggen het was een "once in a lifetime chance", maar ik hoop natuurlijk van niet."

Meest gelezen