Zoektocht naar vermiste matroos voor kust Zeebrugge levert niets op

Voor de kust van Zeebrugge hebben een helikopter en verschillende reddingsboten vergeefs gezocht naar een man die van een schip overboord was geslagen. Een andere man die op het dek ten val kwam, is naar het ziekenhuis afgevoerd.

De reddingsactie vond plaats op zowat acht kilometer voor de kust van Zeebrugge, zo meldde Radio 2 West-Vlaanderen. Concreet was een man overboord geslagen van het vrachtschip Palmerton dat uit Antwerpen kwam.

"De twee mannen voerden herstellingswerken uit aan een reddingsboot op het schip", vertelt Réjane Gyssens van de Kustwacht aan deredactie.be. Omstreeks 14.35 uur is die reddingsboot plots losgekomen waarna een van de twee mannen in zee terechtkwam.

Een helikopter en dertien reddingsboten zijn uitgerukt en hebben de zee urenlang afgespeurd naar de drenkeling, zonder resultaat. Intussen is de zoekactie stopgezet. De hoop hem nog levend terug te vinden is onbestaande.

Toen de reddingsboot loskwam, is op het dek nog een andere man ten val gekomen. Hij raakte gewond en is met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht.