Zoektocht naar VRT Nieuwsgedicht van 2016 gaat van start

Naar goede gewoonte blikken wij eind december terug op het voorbije jaar in ons jaaroverzicht. Maar ook dit jaar geven we u de kans om dat zelf ook te doen en wel in gedichtvorm. VRT Nieuws gaat namelijk op zoek naar het nieuwsgedicht van het jaar. Haalt onze jury straks uw creatie uit de inzendingen?

U krijgt de tijd tot en met zondag 11 december om ons uw nieuwsgedicht te bezorgen. Dat kan door een mailtje te sturen naar nieuwsgedicht@vrt.be of door een privébericht te sturen naar onze fanpagina op Facebook.

In de loop van volgende week maken we de namen van de juryleden bekend. Hun punten tellen mee voor de helft van het eindresultaat. Samen met de punten van het publiek komen we zo tot de winnaar van het VRT Nieuwsgedicht van 2016.

Extra informatie:
 
  • - Geen algemeenheden, in het nieuwsgedicht moeten gebeurtenissen/onderwerpen zitten die alleen dit jaar het nieuws hebben gehaald.
  • - Het nieuwsgedicht moet minstens 10 regels tellen, méér mag natuurlijk ook.
  • - Een professionele jury selecteert de 5 beste nieuwsgedichten.
  • - In de kerstweek stemt het publiek op 5 overgebleven nieuwsgedichten .
  • - Vermeld tevens uw adres en telefoonnummer. 

Het winnende Nieuwsgedicht van 2015

Het winnende nieuwsgedicht van 2014