"Airbus wil meer dan 1.000 banen schrappen"

De Europese vliegtuigbouwer Airbus werkt aan een plan waarbij minstens 1.000 banen verdwijnen. De meeste jobs zouden in Frankrijk verdwijnen, maar ook de Duitse fabrieken zouden worden getroffen.
AP2010

De kleinere bond CFTC, die met het nieuws komt, heeft het over 780 bevestigde ontslagen bij Airbus, maar houdt rekening met nog enkele honderden daarbovenop.

Het bedrijf zelf wil nog geen commentaar kwijt, omdat het nog volop onderhandelingen voert in de ondernemingsraden. De bedoeling is in elk geval om naakte ontslagen zo veel mogelijk te vermijden.

Donderdag vindt een nieuwe ontmoeting plaats tussen vakbonden en directie. Dan komen de financiële afdeling en de afdeling aankopen aan bod.

In het kader van de herstructurering zullen de zetels van de divisie passagiersvliegtuigen (Airbus SAS) samengevoegd worden met die van de groep (Airbus Group SAS) in Toulouse.

De bedoeling is om - in de strijd met concurrent Boeing - meer wendbaar te worden en kosten te besparen door dubbele functies te schrappen. De fusie zou tegen de zomer van 2017 moeten afgerond zijn.