"E.T.", "The shining" en "American beauty", maar dan met katten

Dave en Sarah spelen op Instagram bekende filmscènes na met hun katten. Onder meer "E.T.", "The shining" en "American beauty" passeren de revue. Het een en ander is het gevolg van een uit de hand gelopen filmronde op een plaatselijke quiz, waarbij het Britse koppel een originele manier zocht om hun filmvragen te stellen.

Dave en Sarah zijn allebei filmliefhebbers en grote fan van hun twee katten Willow en Tara. Bovendien organiseren ze om de paar weken een quiz in de pub om de hoek met daarin telkens een filmronde. Op een gegeven moment hebben ze de puzzelstukjes samen gelegd en zijn ze begonnen met het naspelen van bekende filmscènes met hun katten in de hoofdrol. "Zeg nu zelf, maken katten niet alles beter?"

Sindsdien spelen ze zo goed als elke zondag een scène uit een bekende film na. Dave neemt altijd samen met een van de twee katten plaats in beeld en Sarah duwt uiteindelijk op de knop van de camera. De kiekjes worden daarna bewerkt, meestal worden de katten en Dave zelfs apart gefotografeerd en later samengevoegd. En het resultaat mag er zijn. Hieronder staan enkele voorbeelden van hun werk.

Wat vinden de katten daar nu zelf van? "Ze vinden het duidelijk wat vreemd wat we hen aandoen, maar ze krijgen wel een hoop snoepjes en ander lekkers in ruil", zegt het koppel aan Love Meow. "Dat is dan ook hun voornaamste bekommernis tijdens de opnames." Hoewel ze op Instagram zelf nog niet zo gek lang bezig zijn, is het de bedoeling dat ze elke week een nieuwe foto uploaden.

"The shining"

De meest recente foto die ze op Instagram hebben geplaatst, neemt ons mee naar de climax van de horrorklassieker "The shining". Het is de scène in de Stanley Kubrickfilm waarin Jack (rol van Jack Nickelson) met een bijl de deur inbeukt terwijl hij "Here's Johnny" roept naar een moegestreden Wendy (rol van Shelley Duvall). Hier neemt de kat de rol van Jack op zich terwijl Dave net als Wendy doodsbang naar de camera staat te kijken.

"Alien"

In deze foto wordt een scene uit de sciencefiction-klassieker "Alien" van Ridley Scott nagespeeld. Kane (rol van John Hurt) wordt op een onbekende planeet aangevallen door een krabachtig wezen dat zich vastzuigt op zijn gezicht. Als het wezen hem uiteindelijk loslaat, lijkt de man gezond en wel. Tijdens de maaltijd die daarop volgt, blijkt dat het krabachtige wezen hem bevrucht heeft met een klein wezentje dat zich tijdens de maaltijd uit Kane zijn borst een weg naar buiten boort. Dave speelt met berde de rol van Kane, de kat speelt met veel plezier de alien.

"American beauty"

Genoeg horror. Tijd voor "American beauty" van Sam Mendes waarin Lester (rol van Kevin Spacey) gebukt gaat onder een knoert van een midlifecrisis en maar al te graag fantaseert over Angela (rol van Mena Suvari), een vriendin van zijn tienerdochter. Tijdens deze dagdromen ligt Angela meestal poedelnaakt op een bed van bloedrode rozenblaadjes terwijl er rozenblaadjes naar beneden dwarrelen. Een rol die de kat -al klauwend naar de rozenblaadjes- maar al te graag op zich neemt.

"Ghost"

Nu we toch bij romantiek zijn terechtgekomen. Voor deze foto grijpen Dave en zijn kat terug naar de romantische pottenbakkerscène uit "Ghost", waarin Sam (rol van Patrick Swayze) en Molly (rol van Demi Moore) samen een potje maken uit klei. Dave haalt zijn beste Swayze-imitatie boven terwijl de kat met lichte twijfel in de ogen Demi Moore achterna gaat.

"E.T."

De eerste foto waarmee de hele reeks begonnen is, parodieert "E.T." van Steven Spielberg. In deze sciencefiction-film probeert een 10-jarig jongetje Elliott (rol van Henry Thomas) het vriendelijke buitenaardse wezen E.T. uit handen van de overheid te houden. In een bepaalde scène wordt Elliott samen met zijn vrienden met de fiets achternagezeten en laat E.T. met zijn buitenaardse krachten de hele groep door de lucht vliegen. Dave speelt hier uitstekend Elliott terwijl de in een handdoek gewikkelde kat het naar huis verlangende ruimtewezen speelt.

Instagramposts laden door een technisch probleem niet in onze app, u kunt ze bekijken op de mobiele of de desktop site.