"Ik wou ook nooit een prinsesje zijn. Ik wou een piraat zijn"

Een jaar geleden namen Hanne, Marthe en Klaasje de fakkel over van Karen, Kristel en Josje. Een jaar waarin alles veranderde. Onlangs was er nog de heisa over "Prinsesje en Superman", een lied dat taboedoorbrekend wil zijn. "Ik wou vroeger ook nooit een prinsesje zijn", zegt Hanne in "Van Gils en gasten".

"Waarom mag een jongen nooit prinsesje, waarom mag een meisje nooit superman zijn." "Prinsesje en Superman", een van de nummers op het nieuwe K3-album "Ushuaia" wil het taboe rond homoseksualiteit doorbreken en de bestaande rolpatronen in vraag stellen. Bakken kritiek volgden, maar K3 staat volledig achter het nummer. "Mijn eerste reactie was "Ah leuk". Ik wilde als kind ook nooit een prinsesje zijn. Ik had drie broers, dus ik wilde geen roze tutu. Ik wou een piraat zijn", vertelt Hanne.

De herkenbaarheid was voor de meisjes ook heel belangrijk. "Het is belangrijk dat iedereen zich in K3-liedjes kan vinden en dat is wat K3 altijd heeft willen uitstralen en dat proberen wij ook te doen", vult Klaasje aan. "In het jaar 2016 zou dit ook de normaalste zaak van de wereld moeten zijn."

Lees verder onder de video

Een bewogen jaar

In het K3-jaar is er al veel veranderd. Bij hun tweede album hebben ze bijvoorbeeld veel meer inspraak in de nummers gekregen dan bij het eerste. "Bij de eerste cd moest alles heel snel gaan", zegt Marthe. "We werden 6 november K3 en eind november moest de cd er al zijn. Nu hebben we meer insteken mogen geven." Ook de foto's passeren nu langs de K3'tjes na het debacle met de gefotoshopte albumhoes. Toch is Marthe niet boos over het voorval: "Het is spijtig dat dat voorgevallen is, maar we hebben daar zeker uit geleerd. Nu krijgen we alle foto's op voorhand te zien."

Met hun bekendheid hebben de meisjes wel moeten leren omgaan. "Het is heel vreemd dat mensen ons overal herkennen, terwijl ik die mensen niet herken", legt Klaasje uit. "Normaal word je in de supermarkt aangesproken door mensen die je kent, maar nu zijn dat wildvreemden." Ook de verpakkingen van kippenwit met hun afbeelding op vinden de meisjes nog steeds grappig.

Herbekijk hier "Love boat baby" van K3