Botanique in beroep over uitbating Koninklijk Circus

Het bestuur van de Botanique heeft beroep aangetekend tegen de beslissing over het beheer van het Koninklijk Circus. Vorige week besliste het Brusselse stadsbestuur dat de vzw Brussels Expo de komende 27 jaar het Koninklijk Circus, een van de grote concertzalen in de stad, mag uitbaten.

Jean Demannez, voorzitter van de raad van bestuur van de Botanique, bevestigt dat de Botanique beroep aantekent. Ze argumenteren dat er sprake is van een belangenconflict, omdat burgemeester Yvan Mayeur (PS) en schepen van Toerisme Philippe Close (PS) respectievelijk lid en voorzitter zijn van de vzw Brussels Expo. Ook wijzigde de stad het lastenboek, waardoor het muzikale project veranderde in een multimediaal project met toeristische aspecten.

De stad Brussel, eigenaar van het Koninklijk Circus, verbrak vorig jaar de overeenkomst uit 1999 met de Botanique. Vanaf 30 juni zou Brussels Expo de zaal uitbaten. Botanique tekende beroep aan, omdat er geen openbare aanbesteding was uitgeschreven. De stad lanceerde daarop een aanbesteding, en Botanique stelde een project voor, dat het Sportpaleis met 23 miljoen euro ondersteunde.