Brexit slaat gat van 59 miljard pond in Britse begroting

De brexit zal het Verenigd Koninkrijk veel meer kosten dan verwacht. Dat heeft minister van Financiën Philip Hammond gezegd in het Britse Parlement. Hammond stelde er zijn economische vooruitzichten voor. Volgens de minister zal de brexit op 5 jaar tijd een gat van 59 miljard pond slaan in de overheidsfinanciën.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Minister Hammond op weg naar het parlement.

De Office for Budget Responsibility (OBR) heeft bekend gemaakt dat het Verenigd Koninkrijk 122 miljard pond (oftewel ongeveer 130 miljard euro) extra zal moeten lenen de komende 5 jaar. Daarvan is 59 miljard pond (oftewel ongeveer 62 miljard euro) een rechtstreeks gevolg van de brexit. Er wordt verwacht dat de staatsschuld van de Britten zal oplopen tot meer dan 90 procent van het BNP.

De City, het financiële centrum in Londen, had al gewaarschuwd voor een verhoging van het tekort, maar toch slaat de brexit een opvallend groter gat dan gedacht.