Charlie Hebdo krijgt Duitse versie

Het satirische Franse tijdschrift Charlie Hebdo krijgt vanaf 1 december een Duitse versie. Dat heeft de woordvoerder van het blad bekendgemaakt. Het eerste nummer zal in een oplage van 200.000 exemplaren verschijnen.

Het Duitse nummer zal voor een groot deel bestaan uit teksten en tekeningen die vertaald worden uit de Franse versie. De redactie wil daarnaast ook exclusief materiaal voor de Duitse versie maken en wil daarvoor samenwerken met Duitse satirici.

De ploeg van Charlie Hebdo heeft voor Duitsland gekozen omdat de journalisten daar het beste ontvangen werden op conferenties. Het "numéro des survivants", het exemplaar van het magazine dat na de aanslagen van 7 januari 2015 op de redactie van Charlie Hebdo verscheen, had ook het meeste succes in Duitsland. Er werden toen 70.000 exemplaren verkocht, tegenover een duizendtal in een normale week.

Een deel van de website van Charlie Hebdo wordt al in het Engels vertaald. In Frankrijk worden wekelijks zo'n 60.000 exemplaren van het tijdschrift verkocht in de kiosk en er zijn ook 50.000 abonnementen.