Elton John treedt niet op bij Trumps inauguratie

Elton John zal niet optreden bij de inauguratie van Donald Trump als 45e president van de Verenigde Staten. Dat heeft de woordvoerder van de zanger gezegd nadat een iemand uit Trumps entourage bekend gemaakt had dat de zanger zou optreden op 20 januari.

"Elton John gaat voor ons een concert geven op de National Mall in Washington voor de inauguratie van de president", verklaarde Anthony Scaramucci, die deel uitmaakt van het Trumps overgangsteam.

Maar dat wordt nu dus in alle toonaarden ontkend door de entourage van Elton John. Zijn woordvoerder vertelde aan BBC dat "er geen waarheid in het bericht zit". Gedurende de kiescampagne had John zijn steun uitgesproken voor Hillary Clinton. Op een evenement in oktober had hij de menigte toegsproken: "We hebben iemand menselijk nodig in het Witte Huis, geen barbaar." Trump had op zijn beurt - zonder toestemming van de zanger - gebruik gemaakt van John's song "Rocket man and tiny dancer".