Gentse politie neemt extra maatregelen tegen terreur op Winterfeesten

De Gentse politie neemt extra veiligheidsmaatregelen tijdens de Winterfeesten die op 9 december van start gaan in het centrum. Recent werd een aanslag vermeden op de kerstmarkt in Straatsburg.

Het terreurniveau staat nog steeds op drie. Vandaar dat er verschillende extra maatregelen ingevoerd worden. De politie zal extra personeel inzetten en raadt bezoekers aan geen grote rugzakken mee te nemen naar het evenement.

De stad zal een aantal sfeerbeheerders inschakelen, zodat zij nog meer toezicht kunnen houden in de feestzone.

Voor het eerst zal de volledige feestzone bewaakt worden met camera’s. Er zullen ook betonblokken geplaatst worden, onder meer om een drama zoals in Nice te vermijden. Ten slotte zullen de organisatoren gebruikmaken van doorzichtige afvalkorven om de inhoud makkelijker te kunnen controleren.