Pitt wordt nergens van beschuldigd na FBI-onderzoek

Acteur Brad Pitt wordt na een onderzoek door de FBI nergens van beschuldigd. Hij kwam in opspraak, omdat hij geweld gebruikt zou hebben tegen een van zijn kinderen op het privé-vliegtuig van het gezin Pitt-Jolie. Het incident zou een van de rechtstreekse aanleidingen geweest zijn voor de scheiding van Brad Pitt en Angelina Jolie.
Brad Pitt bij de avant-première van "Allied" maandag in Londen.

"De FBI heeft een onderzoek gevoerd naar de omstandigheden van de gebeurtenissen tijdens de vlucht", klink het. "Er komt geen verder onderzoek en er is geen aanklacht."

Het onderzoek door de dienst kinderbescherming in Los Angeles werd tien dagen geleden al stopgezet. De zes kinderen blijven onder de voogdij van Angelina Jolie, maar ze mogen Pitt wel bezoeken. Pitt wil nog steeds co-ouderschap.

Angelina Jolie vroeg twee maanden geleden tot grote verrassing van de buitenwereld de echtscheiding aan, op basis van "onverenigbare meningsverschillen over de opvoeding van de kinderen". Ze eiste ook alleen het hoederecht over hun zes kinderen op. Pitt en Jolie vormden een koppel sinds 2005, ze waren twee jaar getrouwd. Het stel heeft zes kinderen, van wie er drie geadopteerd zijn.