Vaticaan brengt gelijkgezinden samen via "Sinder"-app

Het Vaticaan springt mee op de kar van populaire datingapps als Tinder. Het idee van een Schotse aartsbisschop is eenvoudig: via een gloednieuwe applicatie zullen gelovigen gemakkelijk de dichtstbijzijnde misviering kunnen vinden.

Aartsbisschop Leo Cushley stelde zijn idee gisteren voor op Vaticaan Radio en in de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De app is voorlopig "De Katholieke App" gedoopt, maar door de overeenkomst met datingapp Tinder circuleert ook de bijnaam "Sinder" al.

Via een eenvoudige navigatie-optie kunnen gelovigen vanop hun huidige locatie zien waar de dichtstbijzijnde misviering of biechtstoel te vinden is. De app is vanaf begin volgend jaar beschikbaar, zowel voor smartphones als tablets.

"Het idee komt van Onze Vader zelf", aldus Cushley op de voorstelling. "Hij vraagt ons om fantasierijk om te gaan met het Heilige Jaar van Genade. Dit is een slim stukje technologie dat de manier waarop de Katholieke Kerk de genade van God en het plezier van onze viering naar de hedendaagse maatschappij brengt, verandert", zegt hij trots.