Zele staat voor raadsel: wie is de verkeersbordendief?

De Oost-Vlaamse gemeente Zele wordt geplaagd door een hardnekkige verkeersbordendief. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Al wekenlang verdwijnen er aan de lopende band verkeersborden en dat jaagt het gemeentebestuur op kosten.
Archieffoto

De voorbije weken is er telkens minstens één verkeersbord verdwenen in Zele. De dief maakt geen onderscheid tussen omleidingsborden of tijdelijke borden voor verhuizingen: geen enkel type verkeersbord dat enigszins loshangt, is veilig. Enkel de signalisatie langs de hoofdwegen in Zele ontsnapt voorlopig nog aan de aandacht van de dief.

Wie er achter de diefstallen zit, is momenteel een groot mysterie. De verdwenen verkeersborden worden stuk voor stuk vervangen. Dat kost minstens 60 euro per bord. De bordendief heeft Zele intussen al ruim 3.000 euro gekost. Mogelijk heeft de dader zelf intussen een gelijkaardig bedrag verdiend aan zijn diefstallen. IJzerhandelaars tellen immers mooie sommen neer voor het metaal uit verkeersborden.

"Machteloos"

Sabine Hoogewys, schepen van Openbare Werken in Zele, voelt zich machteloos. "Na de eerste diefstallen hebben we elk bord gemarkeerd, eerst met etiketten, daarna door ze deels te verven", vertelt ze in Het Laatste Nieuws. Een maatregel zonder succes. "Intussen is elk bord gemarkeerd met een speciale indeuking én de letters GZ, van Gemeente Zele, in de hoop dat dit bij ijzerhandelaars een belletje doet rinkelen."

De lokale politie van Berlare/Zele roept de inwoners van de Oost-Vlaamse gemeente op om de ogen goed open te houden en verdachte handelingen of personen bij verkeersborden meteen te melden.